Mod de funcţionare şi reguli la video poker

Despre jocul de poker nu ar fi prea multe de spus, câtă vreme el este cunoscut de când lumea. Sau, cel puţin asta arată izvoarele istoriei, potrivit cărora inventatorii jocului ar fi fost, cine credeţi, chinezii. Se presupune că prima variantă de Poker ar fi apărut cu mai bine de un mileniu în urmă, pe când cărţile de joc nu erau inventate încă, figurinele fiind pictate pe piese asemănătoare celor de domino. Ulterior, pe la 1700, jocul în varianta mai nouă ar fi apărut în Franţa, cele mai multe indicii provenind însă începând după anii 1800, când jocul era deja foarte cunoscut peste Ocean. Aici, pokerul putem spune că s-a reinventat, până la versiuni dintre cele mai cunoscute în ziua de astăzi precum Texas Hold’em, cu organizări de turnee în care erau puse în joc premii care făceau înconjurul continentului american. Astăzi sunt organizate turnee de poker pe cazinouri de încredere, cum este Efortuna online.

Când a apărut video pokerul?

Astăzi însă, dacă intri pe Efortuna sau pe orice al site destinat cazinourilor online, vei fi întâmpinat fără doar şi poate de diferite versiuni ale jocului de video poker. Acest nou tip de joc, în care factorul uman a fost preluat de calculator, a apărut pentru prima oară tot în cazinourile americane din Las Vegas pe la începutul anilor 1970. Astfel, acesta era văzut ca o alternativă la clasicele jocuri de tip slot, în care trasul la manetă îţi oferea doar posibilitatea afişării unor simboluri distractive. Amatorii de adrenalină care nu aveau însă loc la masa clasică de joc au avut atunci surpriza să aibă parte de jocul favorit de poker la aparatele mecanice, pe care îl găsim şi astăzi pe Efortuna.

Reguli simple, distracţie maximă

Video poker-ul de pe efortuna este o variantă simplificată a jocului de poker, care păstrează însă regulile de bază, cu împărţirea celor cinci cărţi şi câştiguri oferite în funcţie de combinaţiile apărute pe ecran. Dealerul este înlocuit pe Efortuna, astfel, de un singur buton de start, cu ajutorul căruia sunt împărţite cele cinci cărţi pe ecran. De asemenea, ai parte de două mâini de joc, în care, cu ajutorul a tot atâtea butoane, poţi să îţi opreşti cărţile pentru cea de-a doua rundă norocoasă. Video poker-ul de pe eFortuna devine astfel o alternativă mai realistă a clasicului slot video, în care tamburii rotitori sunt înlocuiţi cu cărţi de joc. Regulile sunt extrem de simple. Practic, la fel ca la jocul adevărat de poker, pe eFortuna îţi păstrezi pe ecran de la una la patru cărţi de joc, în aşteptarea mâinii a doua, care îţi completează perechile, culoarea sau quinta.

Termeni de bază la video poker

Indiferent că eşti pe eFortuna sau pe alt cazinou online, cu siguranţă te vei întâlni cu diverşi termeni de joc, pe care, cu cât îi stăpâneşti mai bine, cu atât eviţi neplăcerile de a pierde runde favorabile pentru tine. Astfel, cu toţii ştim ce înseamnă două perechi, un full sau quintă roială. Însă, toate acestea sunt denumite diferit pe aparate şi la jocurile online de video poker de pe eFortuna.

Printre cei mai întâlniţi termeni pe eFortuna sunt:

 • Bet: miza pe care o pui în joc
 • Discard: cărţile la care renunţi după prima mână
 • Hold: cărţile păstrate după prima mână
 • Culoare: rundă cu toate cărţile de aceeaşi culoare
 • Careu: patru cărţi de aceeaşi valoare
 • Full House: o pereche de trei şi una de două cărţi
 • Pereche: două cărţi de aceeaşi valoare
 • Quinta roială: cărţi în ordine, de la 10 la As, de aceeaşi culoare
 • Five of a Kind: patru cărţi de aceeaşi culoare, plus jockerul

La video poker, câştigurile încep de la o mână în care prinzi minimum o pereche, cel mai mare câştig fiind oferit, după caz, de quinta roială sau de cinci cărţi de aceeaşi valoare.

Cele mai populare jocuri de video poker pe eFortuna

De-a lungul timpului, aşa cum s-au dezvoltat jocurile de tip slot, tot aşa şi jocurile de video poker au devenit o industrie, producătorii dându-şi silinţa să vină în permanenţă cu noutăţi pentru jucători. Au apărut astfel variante îmbunătăţite ale jocului clasic, cu modalităţi multiple de câştig, unele dintre acestea fiind prezente şi pe eFortuna. Printre cele mai populare jocuri sunt:

 • Joker Poker 
 • All American
 • Aces and Faces 
 • Bonus Poker Deluxe 
 • Deuces Wild
 • Double Bonus
 • Tens or Better

Avantaje la video poker online pe Efortuna

Spre deosebire de cazinourile în fizic şi de aparatele electronice, la jocurile video poker online de pe eFortuna ai parte de distracţie fără niciun fel de restricţii. Te poți bucura de o super eFortuna oferta! De asemenea, îţi poţi seta în voie sunetul şi muzica, astfel încât experienţa ta să fie una cât mai confortabilă şi mai plăcută. De asemenea, pe eFortuna ai parte de versiuni moderne, în care simbolurile clasice sunt înlocuite cu unele animate sau distractive, însă fără a schimba cu nimic frumuseţea şi simplitatea jocului de poker.