Expansiunea jocurilor de noroc şi mai ales dezvoltarea acestora în sfera online a condus şi la o serie de probleme pentru jucători. Astfel, un prim aspect remarcat de specialişti şi de organizaţiile de profil îl constituie dependenţa faţă de jocurile de noroc, sub toate formele lor: începând de la pariuri sportive, până la jocurile de tip slot, chiar dacă acestea din urmă sunt aparent distractive şi total inofensive. În realitate, goana după câştiguri, încercările de a ne maximiza profitul ori de a recupera o anumită sumă pierdută poate duce uneori şi la comportamente ce depăşesc sfera distracţiei.

Comportamentul responsabil începe cu Sportingbet Bonus

Una dintre paginile online care mizează pe un comportament responsabil al jucătorilor săi este Sportingbet Bonus. Aici veţi găsi informaţii despre tot ceea ce presupune acest concept şi regulile pe care trebuie să le urmeze utilizatorul pe site. De asemenea, se are în vedere în mod special protecţia minorilor faţă de acest fenomen, câtă vreme pariurile sportive şi jocurile de tip cazinou sunt destinate exclusiv adulţilor. Posibilităţile de distracţie şi de câştig pe internet sunt multiple, iar acestea pot crea un comportament de tip dependent inclusiv în rândul adulţilor. Or, în condiţiile în care copiii şi adolescenţii au astăzi acces la internet aproape fără restricţii, Sportingbet Bonus este conştient că riscurile la care se supun aceştia atunci când vine vorba de jocuri de noroc este cu atât mai mare. Din acest motiv, Sportingbet Bonus duce pe pagina sa online o campanie permanentă pentru promovarea unui comportament responsabil în primul rând din partea adulţilor, pentru protecţia propriilor copii cu privire la accesul la site-urile dedicate jocurilor de noroc.

Principiile parierii responsabile

Majoritatea site-urilor dedicate cazinourilor online şi pariurilor sportive au dezvoltat propriile seturi de reguli în ceea ce priveşte protecţia minorilor şi parierea responsabilă. Din acest punct de vedere, Sportingbet Bonus pune la dispoziţia utilizatorilor săi unele dintre cele mai complete informaţii cu privire la problemele generate de jocuri de noroc şi modalităţile prin care putem ţine minorii departe de conţinutul inadecvat vârstei. Printre principiile parierii responsabile promovate de Sportingbet Bonus se numără astfel siguranţa jucătorilor, siguranţa tranzacţiilor pe site şi, nu în ultimul rând, protecţia minorilor cu privire la jocurile pe bani.

Joacă în siguranţă

În condiţiile unei oferte atât de variate în ceea ce priveşte pariurile online, Sportingbet Bonus vine în întâmpinarea jucătorilor săi cu propriul pachet de măsuri destinat prevenirii unui comportament neadecvat pe site. Una din primele reguli pe site o reprezintă excluderea minorilor de la posibilitatea parierii, în conformitate cu directivele europene în vigoare. Astfel, începând de le oferta afişată pe site, până la verificarea autentificării şi a tranzacţiilor, Sportingbet Bonus mizează pe un comportament de tip preventiv în ceea ce priveşte jocurile de noroc, în care principalul factor îl reprezintă educarea permanentă a jucătorilor.

Siguranţa tranzacţiilor

Un alt aspect legat oarecum şi de protecţia minorilor îl reprezintă siguranţa tranzacţiilor pe site. Din acest punct de vedere, Sportingbet Bonus îşi ia toate măsurile de precauţie astfel încât tranzacţiile tale să fie sigure, iar accesul la datele personale să fie unul strict securizat. Totodată, Sportingbet Bonus a implementat sisteme proprii de control, colaborând totodată cu instituţii abilitate în controlul autenticităţii tranzacţiilor. Acest lucru are în vedere nu doar excluderea minorilor de la participarea la jocurile de noroc, ci şi evitarea unor operaţiuni ilicite precum fraudele financiare sau spălarea de bani.

Modalităţi de protecţie a minorilor în faţa expansiunii pariurilor

În ziua de astăzi, modalităţile de a plasa un pariu sunt diverse. Începând de la sediile în fizic, plasate aproape la orice colţ de stradă, până la site-urile de internet, cazinourile online şi casele de pariuri u porţile deschise aproape non-stop. Dacă la casele de pariuri clasice situaţia este ceva mai simplă, în sensul în care accesul minorilor poate fi restricţionat prin simplul control vizual din partea operatorului, în cazul pariurilor online situaţia este ceva mai complexă. Sportingbet Bonus mizează însă pe o serie de pârghii adoptate şi de restul caselor de pariuri, în sensul protecţiei minorilor faţă de activitatea de pariere. Primii paşi în acest sens sunt făcuţi încă de la autentificare şi înregistrare. Astfel, sunt solicitate parole şi chei de control, tocmai pentru ca datele oferite de participanţi să fie cele reale. De asemenea, în momentul depunerilor de numerar, se solicită un act de identitate cu fotografie, pentru verificarea veridicităţii datelor. Nu în ultimul rând, Sportingbet Bonus mizează în demersul său inclusiv pe ajutorul părinţilor, cu recomandarea ca datele folosite pentru autentificare, precum nume de identificare şi parolă de acces, să aibă caracter secret, acestea urmând a fi împărtăşite doar operatorului casei de pariuri.

Ca măsură suplimentară, Sportingbet Bonus recomandă părinţilor instalarea pe calculator sau pe dispozitivele mobile de programe de filtrare a conţinutului neadecvat pe internet, astfel încât navigarea minorilor să fie în siguranţă.